Villa Milenka - härligt hus, fantastiskt läge!

 

M1   

Utsikt över bukten, Kalamakihalvön och  havet

 

Villa Milenka ligger på en av Greklands vackraste öar, Skiathos. Det var på Skiathos och grannön Skopelos som huvuddelen av filmen Mamma Mia spelades in.

 

Location

Husen har ett härligt ostört läge på en sydsluttning - promenadavstånd till stränder och tavernor

  

Villa Milenka ligger i en sydsluttning med härlig utsikt över Tzaneria Bay och Kalamakihalvön. Vid klart väder kan man se så långt bort som till Evia, Greklands näst största ö. De gröna sluttningarna kring villorna är bevuxna med olivträd och barrträd.

På några minuters promenad kommer man ner till den närmaste stranden där även en härlig taverna, Taverna Sklithri, ligger. Promenerar man lite längre bort kommer man till fler stränder och tavernor. Nere på huvudvägen går bussarna där man kan åka in till Skiathos stad eller till andra ställen på ön. Nere i viken finns även en liten färja som regelbundet går in Skiathos stad.

 

M3

Det välutrustade köket

 

Villa Milenka är en tvåplansvilla. På övre planet finns kök, toalett och ett vardagsrum med utgång till en stor terrass med jättefin utsikt över Tzaneria Bay och omgivningen. På nedre våningen finns tre sovrum och badrum med toalett och dusch. Från sovrummen går dörrar ut i trädgården. I trädgården finns bland annat citronträd, vinrankor och olivträd. Huset är välutrustat. I köket finns spis, ugn och kylskåp/frys liksom mikrougn, vattenkokare, brödrost och diskmaskin. I stora sovrummet finns luftkonditionering och i de övriga två sovrummen fläktar. När man sätter på luftkonditioneringen på kvällen sprider den svala luften sig till hela nedre våningen.

 

M6

Ett av sovrummen

 

I vardagsrummet finns satellit-TV, kopplad mot Astrasatelliten med många hundra kanaler.  Här kan du bl a se nyhetskanaler som CNN och BBC.  Här finns även en DVD-spelare och 40 dvd-filmer.  I bokhyllan finns många böcker för dig som gillar att läsa.

Tvättmaskin finns i badrummet.  I huset finns även strykjärn, strykbräda och hårtork.  Brandsläckare finns i köket.

M1a 

 Parkering direkt vid husen

 

Villa Milenka är en del i ett huskomplex som även består av Villa Sisu och Studio Sklithri.  Husen delar på swimmingpoolen som ligger på ett separat plan nedanför husen.  Även poolen har en härlig utsikt över omgivningen. Vid poolen finns en BBQ.

Villa Milenka passar även små barn.  Vid behov sätter vi upp barngrindar i trappan mellan de två våningarna, både upptill och nertill.  Vi sätter även upp ett skyddsnät på terrassen så att små barn inte kan ramla ner därifrån.

För att till fullo kunna maximera vistelsen på Skiathos och ta sig runt till några av öns 70 stränder och dess många restauranger och tavernor rekommenderar vi att man hyr bil. Bilen kan parkeras direkt vid husen.

Uthyrning sker veckovis men en viss flexibilitet finns, beroende på säsong och andra bokningar. Villa Milenka licens för uthyrning från grekiska staten. (Villa Milenka 0756K92000420701)

 

Fler bilder:

M4

 Vardagsrummet - bekväma möbler, TV, filmer, böcker

 

M5

Bokhyllan med böcker och filmer

M7

Direkt utgång till trädgården från flera av sovrummen 

 

M8

 Sovrum - bekväma sängar

 

M9

 Badrummet med dusch.  Här finns även en tvättmaskin.

 

M10

 En av de två uteplatserna på terrassen

 

M11

 Den andra uteplatsen

 

M12

 Barnsäker gallergrind vid botten av trappan - sätts upp vid behov

 

M13

 Barnsäker gallergrind vid nedgången till trappan - sätts upp vid behov

 

M14

 Vid behov sätter vi upp ett nät på terrassen - barnsäkert!

 

M15

 Del av trädgården

 

M16

 Mera trädgård!

 

M17

Den gemensamma poolen - på ett separat plan nedanför husen

 

Villa Milenka Greek tax number:  00000015511

 

skiavillas 610

Additional information