Stränderna - bad i Medelhavets renaste vatten

 

Få ställen i världen kan uppvisa så många fina stränder som Skiathos.  Ön har omkring 70 stränder, de flesta med fin och ljuvlig sand.  Här finns möjligheter till bad och vattensporter i Medelhavets renaste vatten.

 

Str1 -610

Ljuvliga sandstränder, gröna skogar och kristallklart vatten - en oslagbar kombination! 

 

Sklithri Beach - 610

Sklithri Beach - promenadavstånd från Villa Milenka och Villa Sisu

 

Vill man utnyttja Skiathos och kringliggande öar till fullo kan man hyra segel- eller motorbåt, med eller utan skeppare.  På de flesta stränderna finns strandtavernor där god grekisk mat kan ätas, kanske nedsköljt med en kall öl eller ett gott glas vin.

 

Str3a - 610

Tavernan på stranden nedanför den gamla ruinstaden Kastro - byggd av drivved!

 

På öns sydsida, längs eller nära hela kustvägen, ligger en rad med fina stränder, Megali Amos, Achliades, Kanapitsa, Vromolimnos, Kolios, Paraskevi, Troulos, Marata och längst bort från stan den kända Koukounaries tillsammans med Banana Beach.  Alla dessa stränder kan man lätt nå med bussarna som går längs hela kustvägen med Koukounaries som slutstation.

 

Koukounaries Beach - 610

Koukounaries Beach, Skiathos längsta strand

 

Str3 - 610

På många stränder kan man hyra parasoll och solstolar för hela dagen, som här på Eleni Beach 

 

Megali Amos - 610

Megali Amos - stranden nära stan

 

Öns norra del är mest klädd med pinjeskogar.  Eftersom barrträd inte får tas ner så är den norra delen ganska obebodd.  Här ligger många härliga stränder, som Eleni, Asselinos, Hidden Beach, Elias, Mandraki och Kechria, men det krävs att man har bil eller motorcykel för att  köra dit eftersom det inte finns allmänna kommunikationer till dessa ställen.  Men man kan naturligtvis komma till stränderna båtvägen.  Till stranden Lalaria, en strand som till stor del består av kullersten, kan man bara komma med båt.

 

Str3a - 610 2

Ibland hittar man en strand med en helt egen plats!

 

Kristallklart vatten - 610

Härlig övärld med kristallklart vatten! 

 

Det finns inga privata stränder i Grekland.  Här råder allemansrätt.  På de flesta av stränderna kan man hyra parasoll och två solstolar för en heldag – priset är oftast 8 euros för hela dagen.  Men man kan också ta med egen parasoll och badlakan och ligga på stranden för sig själv.

 

Str6 - 610

Stranden nedanför ruinstaden Kastro

 

Arkos - 610

Arkos Island med härlig strand och mysig taverna

 

 

Några av öarna utanför Skiathos har också fina stränder, till exempel Tsougria dit man kan åka med turbåt från gamla hamnen, eller Arkos, dit man får ta sig själv med egen båt.

 

Str7 - 610

Solnedgång på Eleni Beach 

De ljuvliga stränderna och det rena vattnet är nog det som lockar turister mest till Skiathos.  Och ännu har vi aldrig träffat någon som blivit besviken!

 

 

skiavillas 610