Närområdet - grön natur med härlig utsikt!

Villa Milenka, Villa Sisu och Studio Sklithri ligger i ett lugnt och privat område en bit ovanför huvudvägen på Skiathos, vägen som följer sydkusten.  Husen ligger tillräckligt långt upp för att man ska slippa ljuden från vägen men tillräckligt nära för att man ska kunna promenera ner till stranden, taverna och busshållplatser.  Området heter Sklithri.

Det ligger bara några få hus i närheten.  Husen, som ligger i en sydsluttning med vacker utsikt över viken, havet och Kalamakihalvön, är omgivna av gröna barrskogar och vackra olivträdsplanteringar.

 

Omg1 - 610

En skön promenad ner till stranden

 

Den fem minuter långa promenaden ner till Sklithri Beach ger en doftupplevelse från naturen – barrskog och många andra dofter.  Nere i den lilla dalgången syns ofta getter.

Sklithri Beach är en behaglig liten strand för den som inte vill ge sig av långt för att bada.  Ute på redden ligger många fritidsbåtar förankrade.

 

Omg1a - 610

Stranden och Sklithri Taverna

 

Omg1b - 610

Båtar i viken

 

Här ligger en härlig taverna, Sklithri Taverna, där Emilio och hans personal serverar grekisk mat och färsk fisk.  Miljön är förtrollande.  Luncherna brukar bli långa här.

 

Omg2 - 610

Lunch på Sklithri Taverna

 

Omg3 - 610

Färsk fisk, någon?

 

Omg5 - 610

Smaklig måltid!

 

Om man fortsätter 500 meter förbi Sklithri Taverna kommer man till en busshållplats där bussarna går in till Skiathos stad.  Åker man åt andra hållet kan man stanna vid många av de fina stränderna eller åka hela vägen till slutstationen vid Koukounaries Beach.

 

Omg7 - 610

Tzaneria Beach med bad, mat, vattensporter, dykning och båthyra

 

Från själva busshållplatsen är det en kort promenad till Tzaneria Beach, ibland kallad Nostos Beach.  Här kan man bada, äta mat i tavernan, åka ut med dykbåt eller hyra båt om man vill ta sig ut själv.  Härifrån går också en liten båtfärja med regelbundna turer in till gamla hamnen i Skiathos, en härlig båtresa på 20 minuter.

 

Omg8 - 610

Den lilla båtfärjan kommer in till bryggan för att plocka upp passagerare

 

Om man promenerar ner längs bilvägen och sedan går 500 meter till vänster kommer man till ett område med ett par matställen, Restaurant Porta Rossa och en fastfoodställe, ett bageri, ett par supermarkets och bankomat.  På Porta Rossa serveras fine food av Andrea och hans gäng, lyxig medelhavsmat i trivsam miljö.  På det enkla matstället över gatan kan man äta souvlaki och hamburgare – härifrån kan man också ta med sig maten hem och äta hemma.

 

Omg9 - 610

Middag på Porta Rossa

 

skiavillas 610