Husmanual

Incheckning: 15.00 eller senare

Utcheckning:  10.00 eller tidigare

 

Parkering: kan ske i direkt anslutning vid husen. 

Villa Milenka har parkering direkt utanför ingången. 

Även Villa Sisu har parkering direkt utanför husets ingång, framför garageutfarten.  Parkera 1.5 meter från garagedörren så att den går att öppna vid behov.  

Studio Sklithri parkerar nedanför ingången till Villa Sisu.

 

Lakan och handdukar tillhandahålles (dock ej strandhanddukar, ta med egna).  Handdukarna avses användas i huset och vid swimmingpoolen.   Var sjunde dag bytes lakanen och handdukarna.

 

Rökning är inte tillåten inne i huset.

 

Husdjur är inte tillåtna inne i huset.

 

Varmvatten: Påslagsknapp finns på elpanelen vid badrummet på nedre planet i husen.  Slå på varmvattnet någon timme för användning, och slå sedan av kontakten.  Vid normalt bruk är sedan vattnet varmt hela dagen.  I studion finns denna elpanel på väggen till vänster om garderoben.

 

Luftkonditionering finns i master bedroom (och i sstudion)..  Slå på den någon timme innan du går till sängs.  Denna luftkonditionering kyler ner hela nedre planet.  Fläktar finns även i sovrummen.

 

Tvättmaskin finns i badrummen i Villa Milenka och Villa Sisu (dock inte i Studio Sklithri).  Använd normalt maskindiskmedel (använd inte handtvättmedel eftersom dessa skadar maskinen).

 

Diskmaskin finns i köken i Villa Milenka och Villa Sisu (dock inte i Studio Sklithri).  Använd Calgonit 4+1 eller 3+1 diskmaskinstabletter.   Sätt inte in saker i diskmaskinen som inte tål höga temperaturer.

 

Toaletter och avlopp: spola endast ner toalettpapper i toaletten.  Dambindor, blöjor och annat orsakar stopp i avloppsledningen.

 

Ljus, eld, BBQ och cigaretter: markerna på Skiathos är mycket torra under sommaren och slarv har några gånger orsakat stora skogs- och markbränder.  Ljus får inte tändas liksom öppen eld utomhus.  Använd inte den BBQ som finns vid swimmingpoolen om det råder kraftiga vindar.  Se till efter användning att glöden är helt släckt.  Om du röker utomhus, släng fimparna i en askkopp, inte i naturen.

 

Brandsläckare finns på övre planet vid ingången till toaletten i husen, vid ingången i studion.  Brandvarnare finns utanför sovrummen.

 

Sopor: utanför Skiathos stad finns sophämtning endast i soptunnor längs huvudvägarna.  Dina sopor ska slängas här.  Längs vägarna finns även återvinningstunnor för glas, plast, burkar och kartonger.  Använd dessa!

Lämna inte sopsäckar utanför huset under natten.  Kringströvande katter kan då bita sönder säckarna och sprida innehållet utanför huset.

 

Swimmingpoolen: när du lämnar poolen, eller om de råder kraftiga vindar, fäll ner solparasollerna.  Dessa riskerar annars att blåsa ner i poolen med bottenstenar och allt och ibland bryts då stången som håller parasollen uppe av.

Duscha innan du går ner i poolen.  Vissa solskyddsmedel i kombination med värmen på Skiathos kan snabbt orsaka algblomning i poolen och på några timmar kan vattnet då bli mörkgrönt.  Om detta skulle inträffa tar det ett par dagar med kemisk behandling för att poolvattnet ska bli klart igen.

 

När du lämnar huset, se till så att fönster och dörrar är låsta och att köksmaskiner och varmvattnet är avslaget.  Att bara lämna myggnätet i fönstret nedfällt är inget skydd!

 

Utflyttning:  Även den bästa semester tar alltid slut…  När du flyttar ut så se till att allt är avslaget, stängt och låst.  Kolla extra noga att du inte glömt något i garderoberna eller under sängarna eller andra ställen.  Du får gärna lämna huset i det skick du vill hitta det när du flyttar in!

 

Tack för besöket!  Välkommen tillbaka!

 

skiavillas 610